tutorial pagina

HOE DAN?!?

Op deze pagina leer je stap voor stap een website maken. De eerste stappen zijn klein en voorzichtig: een naam bedenken en een hosting aanschaffen. Daarna is er wat noodzakelijk kwaad: De instellingen goed zetten zodat je er later profijt van hebt. Deze stappen duren samen misschien een half uur, dus het is niet echt een ‘big deal’. Toch zijn het belangrijke stappen want je hebt nu wel een website waar iedereen naartoe kan en bekijken. De stappen daarna hangen erg af van wat je wilt met je site. Toch is het zo dat ik je op deze pagina de basis leer van werken met WordPress. We maken slim gebruik van een aantal ‘plugins’ zorgen voor goede content en veel meer stelt het eigenlijk niet voor…. mooi toch?

stap 1

domein & Hosting

aanschaffen

We beginnen met een investering van 10 euro waardoor je een jaar lang een website hebt. Eerst verzinnen we een domeinnaam. Een domeinnaam is alleen maar het adres van je site, het linkt naar de opslag van je site en moet (helaas) elk jaar opnieuw gekocht worden. Je site zélf staat op de Hosting van een commercieel bedrijf. Dit is je ‘hosting’ we krijgen 2GB ruimte om alles op te zetten. Meer dan genoeg. na deze stap heb je een website. In de volgende stap Zullen we WordPress installeren op de zojuist gekochte hosting. NB hier moet een aantal uur tussen zitten!

Video afspelen
Video afspelen

stap 2

WordPress

installeren

WordPress is de software die we installeren op onze hosting. Het werken met WP komt later aan bod. In deze video leg ik uit op hoe je WP het veiligst en gebruiksvriendelijk installeert. Niet moelijk wel belangrijk.

Video afspelen

stap 3

De website

klaarzetten

Vervolgens installeren we WordPress. WordPress (WP) is het meest gebruikte ‘content management system’ in de wereld. Miljarden websites zijn met WP gemaakt. Hierdoor is het voor ons erg makkelijk om een mooi portfolio te maken die je, uiteindelijk, aan iedereen kan laten zien. In dit filmpje analyseer ik een aantal websites van meubelmakers die allen in WP zijn gemaakt. Vooral omdat wij een aantal plugins gebruiken die de vormgeving makkelijk maken.

stap 4

plugins

installeren

In deze stap installaren we 2 plugins. Wat een app is voor je telefoon, is een plugin voor je website. het vergroot het gebruikersgemak en stelt ons in staap om sneller te werken. Een stap die ons heel veel tijd gaat besparen en het uiterlijk van de site ten goede komt is een pagebuilder installeren. De pagebuilder leren gebruiken gaat veel tijd in zitten. Het loont om je hierin te verdiepen door stap 3.1 2n 3.2 te nemen. Gemaakt door een professional en erg goed gemaakt.

Video afspelen
Video afspelen

stap 5

Foto's

importeren

Als je bovenstaande twee stappen hebt doorlopen, ben je klaar om écht te beginnen. De pagina’s heb je al aangemaakt in stap 2 en vanaf stap 5 gaan we ze vullen. Vullen betekent dat we foto’s en teksten gaan toevoegen aan de pagina’s. Die heb je allemaal al gemaakt. Denk aan de procesfoto’s en je werstukverslagen. Die mag je gewoon gebruiken! Toch zijn er nog twee stappen te zetten voor het zover is. 

je eerste pagina

aan.de.slag.

Hoewel je met bovenstaande video's een heel eind komt, is het in de praktijk nog lastig om datgene voor elkaar te krijgen wat je voor ogen hebt. geeft niet gewoon proberen en je docent is slechts een vraag van je verwijderd

DE frequently asked questions sectie

Video afspelen

Waar moet ik beginnen?

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dan ga je in eerste instantie naar je docent. Deze helpt je verder. Echter, deze link verwijst naar mijn youtubekanaal. Liken en subscriben! 🙂

Video afspelen

een pagina importeren

Je kan het je zelf makkelijk maken door de layout van iemand te importeren. De content niet natuurlijk want dat is illegaal.

Video afspelen

geen menu op homepage

Het kan zijn dat je je pagina’s in een menu hebt staan, maar dat je tóch geen menu ziet op je homepage. Here’s why.

Video afspelen

domein uit quarantaine

Vergeet je je domeinnaam te verlengen, dan moet je daar flink voor betalen. In deze tutorial omzeil je de kosten door je site te klonen

Video afspelen

Liever geen email en telefoonnummers op je site. Een contactformulier is veiliger!

Video afspelen

incognito modus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Video afspelen

heel ouderwets: thema's

Werken met templates is geweldig! Eigenwijze mensen kiezen echter een ander thema. Dat kan zo:

Video afspelen

veilige verbinding maken

een onveilige verbinding zorgt ervoor dat Chrome je website blokkeert. Dit is de makkelijkste tutorial ooit.

Video afspelen

Wachtwoord vergeten?

er zijn 2 manieren om je wachtwoord terug te krijgen als je die verge…  eh verloren bent

staat jouw vraag er niet tussen?

stuur ons een bericht

zoek me op in teams en stuur me een chat bericht. Mijn chatrobot beantwoord je vraag nog dezelfde dag 🙂

Our Contact

Email Address

m.

niet bellen, maar chatten

in teams